BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Paskaita “Gyvas/žalias maistas - ateities maistas jau šiandien”

Spalio 27 d. numatyta paskaita apie žaliavalgystę neįvyks susirgus dėstytojai. Paskaita perkeliama į lapkričio 18 d. 17:30 h.

—–

Kviečiame visus į paskaitą spalio 27 d. 17:30 h Eko Bangoje PC”Gedimino9″ 3a.

I-paskaitoje sužinosite
• Trumpa gyvo maisto istorijos apžvalga.
• Kas tai yra gyvas - žalias maistas.
• Gyvo/žalio maisto pagrindai, pagrindinės sąvokos.
• Kuo ir kodėl gyvas/žalias maistas naudingas.
• Neigiamas aukštos temperatūros poveikis maistui.
• Gyvo/žalio maisto ruošimo būdai.

Sužinosite apie žaliuosius kokteilius. Tai pats lengviausias ir skaniausias būdas didesniam žalėsių kiekiui įsisavinti. Reguliarus žaliųjų kokteilių vartojimas formuoja gerą įprotį valgyti žalėsius. Kaip įmanoma minimaliomis pastangomis pagerinti tokius rezultatus:

• Pagerinti medžiagų įsisavinimą ir lengvai atsikratyti nereikalingų kilogramų,
• Akivaizdžiai sumažinti infekcijos, parazitų tikimybės atsiradimą
• Praskaidrinti mintis, išvalyti kūną. Jausitės energingi ir žvalūs.

Kaina 10 Lt., daugiau informacijos: grazina27@gmail.com, +370 659 59919

Gyvasis-žalias maistas (raw - žalias, food - maistas) - tai žalias-gyvas, gausus vitaminų ir fermentų maistas. Gyvasis maistas yra nekepamas, neverdamas. Taip jis išsaugo savo veikliąsias maistines medžiagas. Tokio maisto ruošimui yra naudojama temperatūra ne aukštesnė nei 45 laipsniai. Viskas, kas šviežia, žalia gali atsirasti tiesiai ant jūsų pusryčių, pietų ar vakarienės stalo.

Gyvojo maisto idėja siekia kone du tūkstančius metų. Pirmieji dokumentai, bylojantys apie gyvąjį maistą, buvo eseniečių raštai, kurie rasti prie Negyvosios jūros. Nuo senovės laikų žmonės valgė gyvąjį maistą: šakniavaisius, sėklas, įvairias žoleles. Šiuo metu toks gyvenimo būdas ypač paplitęs Amerikoje, kur žmonės yra pavargę nuo masinio vartojimo ir „coach potatoe” gyvenimo būdo. Amerikoje gyvojo maisto pradininku yra laikomas lietuvis Viktoras Kulvinskas ir taip pat Lietuvoje gimusi Ann Wigmore.

Šaltinis: “Eko Banga

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą

Tavo komentaras